Meer weten? Reserveren?


Contact

Bel: 0527 203 791
Mail: info@hetproeflab.nl

Adres

Voorsterweg 34, 8316 PT Marknesse

Openingstijden

Voor koffie & lunch:
Maandag t/m donderdag, van 10:00 tot 17:00
Voor koffie, lunch & diner:
Vrijdag, zaterdag en zondag, van 10:00 tot 19:30
In schoolvakanties en voor groepen ook buiten deze tijden geopend

Reserveren
Routebeschrijving

Komt u van de Repelweg de Voorsterweg op, sla de eerste weg links af, volg de weg rechts aanhoudend tot de grote parkeerplaats. Links de parkeerplaats af om naar het ProefLab// en het Deltawerk// te lopen.

 
 
Menu

Proef zélf!


Welkom bij ons restaurant Het ProefLab//

Eind september 2018 hebben wij onze deuren geopend in het Waterloopbos. In het Paviljoen is restaurant Het ProefLab// en het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten gevestigd. Het Paviljoen bevind zich naast het Deltawerk monument. Dit geeft een prachtige locatie voor een heerlijk kopje koffie, voor of na een mooie wandeling door het Waterloopbos.

Naast een kopje koffie met overheerlijk huisgemaakt gebak kunt u bij ons ook terecht voor een lunch of een drankje met heerlijke bittergarnituur. Onze keuken werkt veel met verse en huisgemaakte producten, vaak ook aan het seizoen gebonden. De menukaart zal regelmatig veranderen door de seizoenen heen. Genoeg om te blijven proeven!

De naam Het ProefLab// komt voort uit een creatief proces. Van 1951 tot 1996 was het waterloopkundig laboratorium 'De Voorst' gelokaliseerd in het huidige Waterloopbos. Hier werden proeven op schaal uitgevoerd om waterbouwkundige kennis te verkrijgen. Bij ons in het restaurant kunt u natuurlijk ook van alles proeven. Deze woordspeling heeft geleid tot de naam ProefLab. De twee // staan symbool voor de betonnen panelen die in het Deltawerk// schuin zijn gezet.

Paviljoen Het ProefLab// is rolstoeltoegankelijk.


Samen met uw hond genieten van een wandeling zonder vuurwerk?

Kom dan oudjaarsdag naar het Waterloopbos//

Hond & Baas arrangement:

  • Ontvangst met koffie, appelbeignets en oliebollen
  • Een goodiebag met verrassing voor je hond
  • Wandeling door het bijzondere bos
  • Na afloop warme chocolademelk of ander drankje
  • Water voor je hond met een hondensnoepje
€ 7,50 per persoon, reserveren niet nodig.

Wij zijn Oudjaarsdag geopend van 10:00 uur tot 17: 00 uur


Nieuwjaarswandeling in het Waterloopbos//

Op vrijdag 3 januari organiseert Het ProefLab// een nieuwjaarswandeling in het Waterloopbos. Aanmelden kan tussen 13:00 uur en 15:00 uur in het ProefLab//.

De nieuwjaarswandeling begint met een korte presentatie door een gids van Natuurmonumenten (elk kwartier). Vervolgens ga je op eigen gelegenheid het unieke bos verkennen. Tijdens de wandeling krijg je op 2 plekken een lekker hapje aangeboden. Het derde hapje serveren wij na afloop in Het ProefLab//.

De hapjes worden u aangeboden door Het ProefLab//, en de presentatie van de gids door Natuurmonumenten.

Reserveren is niet nodig.


Het ProefLab// is een samenwerking tussen Natuurmonumenten en De Strandhoeve en is een paviljoen naast het Deltawerk//, in het Waterloopbos.

Natuurmonumenten
De Strandhoeve