ProefLab Favicon

Het paviljoen
Deltawerk//
 
Het ProefLab// - Logo Wit

Het paviljoen

 
Interieur ProefLab

Het paviljoen

Ruim 5 jaar geleden had Natuurmonumenten het plan om een bezoekerscentrum te openen in het bos en zocht een exploitant voor de horeca. Zij benaderden de eigenaren van ons moederbedrijf, Strandhoeve.

De visie van de Strandhoeve e.g. - lokaal betrokken, koken met verse pure ingrediënten en servicegericht - sprak Natuurmonumenten aan. Zo is er een mooie samenwerking tot stand gekomen, tot waar we nu staan. Eind september 2018 heeft de Strandhoeve een (tijdelijk) paviljoen gebouwd in het Waterloopbos. Hierin is tevens een ruimte gecreëerd voor Natuurmonumenten. Je kunt bij het ProefLab terecht voor lunch, High Tea, diner en er is een aparte ruimte af te huren voor meetings en vergaderingen.
Pand Proeflab zomer
Nieuw entreegebouw

Het nieuwe ProefLab

Inmiddels zijn de plannen voor nieuwbouw volop in werking. Het ProefLab komt terecht op een nieuwe plek! Op dit moment is Natuurmonumenten bezig met de bouw van een nieuw bezoekerscentrum met restaurant in het Waterloopbos.

Waarom wordt er nieuw gebouwd? Het huidige gebouw is 4,5 jaar geleden neergezet als tijdelijke horecalocatie. Met de plannen voor nieuwbouw al vanaf de start in het vizier, is het huidige gebouw een tijdelijke overbrugging geweest die door velen van jullie is omarmd. Het nieuwe gebouw is een plek waar we onze visie verder kunnen uitbreiden en waar Natuurmonumenten meer ruimte heeft om de geschiedenis van het Waterloopbos te kunnen exposeren.

We gaan niet dicht en we beloven jullie dat we er een prachtige nieuwe knusse plek voor terugkrijgen. Houd de ontwikkelingen in de gaten op onze social media.