ProefLab Favicon

Geschiedenis
Deltawerk//
 
Het ProefLab// - Logo Wit

Geschiedenis

 

Waterloopkundig laboratorium

Van 1951 tot 1996 was het waterloopkundig laboratorium 'De Voorst' gelokaliseerd in het huidige Waterloopbos.

Hier werden proeven op schaal uitgevoerd om waterbouwkundige kennis te verkrijgen. In 1996 verhuisde het waterloopkundig laboratorium naar Delft. Het Waterloopbos raakte in de vergetelheid en de natuur nam de regie over op de plekken waar jarenlang onderzoeken zijn gedaan. In 2002 werd de grond eigendom van Natuurmonumenten, die het bos voor bezoekers toegankelijk heeft gemaakt.

Inzending fotowedstrijd 2021

Het Paviljoen

Natuurmonumenten wilde graag een bezoekerscentrum openen in het bos en zocht een exploitant voor de horeca bij het bezoekerscentrum. Zij benaderden de eigenaren van ons moederbedrijf, De Strandhoeve, dat al jarenlang een begrip is de regio. De visie van De Strandhoeve - lokaal betrokken & koken met verse pure ingrediƫnten - sprak Natuurmonumenten aan. Zo is een mooie samenwerking tot stand gekomen, tot waar we nu staan.

Eind september 2018 heeft De Strandhoeve een (tijdelijk) Paviljoen gebouwd in het Waterloopbos. Hierin is ruimte gecreƫerd voor het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten.

Op dit moment zit Natuurmonumenten om de tafel met een architectenbureau om een nieuw entree-gebouw te ontwerpen. In dit nieuwe gebouw komt ook een prachtig restaurant waar we onze activiteiten zullen voortzetten.

Pand Proeflab zomer
Bord ingang ProefLab

Ontstaan Het ProefLab//

De naam Het ProefLab// komt voort uit een creatief proces. In het restaurant kan natuurlijk ook van alles geproefd worden. Deze woordspeling heeft geleid tot de naam ProefLab. De twee // staan symbool voor de betonnen panelen die in het Deltawerk//schuin zijn gezet.